نقاشی ساختمان

نقاشی ساختمان قدمتی به مراتب بیشتر از کاغذ دیواری و سایر دیوار پوش های امروزی دارد و در عین حال به دلیل داشتن هزینه کمتر بیشترین استفاده را نیز دارد، در این  قسمت از سایت الو رنگ به معرفی انواع رنگ و نکاتی پیرامون نقاشی ساختمان میپردازیم.

 

نقاشی ساختمان
معرفی انواع رنگ

رنگ ساختمان در واقع یک پوشش برای گچ میباشد که موجب میشود تا جلوه زیبایی به دیوار ها بدهد ، رنگ ها تنوع زیادی دارند (کاتالوگ هایی بابیش از 1000 رنگ نیز داریم)که در زیر به معرفی پر مصرف ترین رنگ های ساختمان میپردازیم:

رنگ روغنی
رنگ پلاستیکی
رنگ آکریلیک
رنگ مولتی کالر
رنگ بلکا
که در زیر به معرفی هر یک از آن‌ها می پردازیم.

بیشترین و مهمترین عامل که در هزینه نقاشی ساختمان تاثیر گذار است زیر ساخت های موجود خانه هستند که پس از بررسی نقاش این مهم مشخص خواهد شد.

عامل دیگر کیفیت خود رنگ نقاشی ساختمان است که درجه یک باشد ویا … که این مورد هم از طرف شما مشخص خواهد شد.

نقاشی و رنگ ساختمان برای اتاق کودکان

تمامی کودکان ویا فرزندان ما دارای وسایل شخصی مثل لباس، خمیر دندان و مسواک، غذاهای اختصاصی، تفریحات مخصوص به خود و… هستند پس چرا نباید رنگ اتاق آنها به صورت اختصاصی و مخصوص کودکان باشد؟

در بیشتر مواقع تمامی کودکان علاقه خاصی به نقاشی و کثیف کردن دارند، یا خواسته یا ناخواسته. به دیوار دست یا لگد می زنند، جوهر یا مداد روی دیوار می کشند، غذا روی دیوار می پاشند و… .

برای اختصاصی بودن رنگ اتاق کودکان یک مثال می زنیم.

اگر توجه کرده باشید رنگ نیمه پایین دیوار مهدکودک ها با رنگ های تیره (رنگهای پررنگ) نقاشی شده است. به این سادگی میتوانند آن قسمت را به سادگی تمیز کنند و لکه ویا هر چیز دیگری که در این قسمت که بیشتر قابل دسترس بودن کودکان است را تمیز و پاک کنند.

نیازی نیست که به دنبال رنگ های خاصی برای نقاشی ساختمان اتاق کودک بگردیم و برای آن هزینه اضافه تری پرداخت کنیم. هر رنگی که بتواند لکه ها را کمتر نمایش دهد و به سادگی قابل شستشو باشد می توانیم استفاده کنیم.

برای مثال می توان گفت که رنگ پوست تخم مرغی بهتر از رنگ مات است، رنگ ساتنی بهتر از رنگ پوست تخم مرغ است، نیمه براق بهتر از رنگ ساتن است و…

توجه داشته باشید که ایده استفاده از نوع و سبک نقاشی ساختمان که در مهدکودک ها استفاده و نقاشی می شود مناسب برای اتاق های کودکان نیست.

رنگ روغنی در نقاشی ساختمان

رنگ روغنی یکی از پرکاربرد ترین و با کیفیت ترین نوع از رنگ های ساختمان محسوب می شود و در سه نوع رنگ روغنی مات، براق و نیمه براق تولید می شوند که اصولا به دلیل رعایت استاندارها و همچنین مقاوت بیشتر در برابر گرد و دوده و قابل شست و شو بودن دیوار ها در نقاشی ساختمان از آن استفاه می شود.

اما نکته مهمی که باید به آن توجه کنیم این است که رنگ های روغنی که در نقاشی ساختمان از آن ها استفاده می کنند دارای سرب می باشند و تا سال ها این مواد مضر از بین نخواهند رفت به همین دلیل کارخانه هایی به تولید رنگ های بدون سرب روغنی در کشور پرداخته اند.

نکته دیگری که باید به آن اشاره نمود، رنگ های روغنی که جزء دسته مات هستند غیر قابل شست و شو می باشند و همچنین به طور کلی رنگ های روغنی به خوبی معایب دیوار را پوشش نمیدهند و حتما باید قبل از شروع رنگ کاری، زیر سازی مناسب دیوارها انجام شود.

رنگ پلاستیکی در نقاشی ساختمان

رنگ های پلاستیکی به جهت اجرا و خشک شدن سریع آن ها، بدون بو بودن این نوع رنگ ها و قابلیت پوشانندگی بالا حائز اهمیت می باشد.

اما تفاوتی که با رنگ روغنی دارد در غیر قابل شست و شو بودن صد در صد این نوع رنگ می باشد که اکثر ایرانیان از رنگ پلاستیکی برای رنگاری سقف ساختمان و داخل کمد دیواری از آن استفاده می کنند؛ رنگ پلاستیکی به دو دسته نیم پلاستیکی و تمام پلاستیکی تقسیم می شود.

برخی از فروشندگان نوع تمام پلاستیک آن را قابل شست و شو اعلام می کنند که طبق تجربیات این حرف صحیح نمی باشد!

قیمت انواع نقاشی و رنگ ساختمان

رنگ آکریلیکی در نقاشی ساختمان
رنگ های آکریلیکی در سه نوع براق، مات و نیمه براق در بازار موجود می باشند؛ این نوع از رنگ نسبت به رنگ های پلاستیکی درصد شست و شو بیشتری دارند اما به طور صد در صد قابل شست و شو نیستند.

از جمله مزایای رنگ های آکریلیک می توان به مقاوت آن در برابر رطوبت، بوی کمتر، اجرای سریع آن و همچنین به پوشش دهی بالا و دوام بالای آن اشاره کرد. غیر از رنگ آکریلیک، به رنگ ضد زنگ آکریلیک که برای سطح های فلزی و رنگ آستری آکریلیک که به عنوان لایه زیرین رنگ آکریلیک از آن استفاده می شود، می توان نام برد.

رنگ مولتی کالر در نقاشی ساختمان

مولتی کالر درواقع رنگی است که دارای یک رنگ زمینه می باشد و چند رنگ دیگر مانند رگه هایی داخل آن رنگ زمینه وجود دارد؛ از رنگ مولتی کالر به سبب مقاوت بسیار بالای آن در برابر آلودگی می توان در رنگ کاری مکان های پر رفت و آمد نظیر مکان های عمومی استفاده کرد.

این نوع از رنگ ساختمان قابلیت شست و شو کامل و صد در صد را ندارد اما همانطور که گفته شده به دلیل بافت رنگ و قابلیت بالا در جذب آلودگی ها، نسبت به رنگ های دیگر کمتر نیاز به شست و شو دارد.

از مزایای دیگر رنگ مولتی کالر می توان به تنوع زیاد آن، بدون بو بودن، ترمیم راحت، پوسته نشدن رنگ و همچنین اجرای سریع آن، مخصوصا برای مکان هایی که خالی کردن فضای آن ها دشوار است، نام برد.

اما با توجه به مزایای زیادی که این نوع از پوشش رنگ دارد باید به این نکته بسیار توجه کرد که قبل از استفاده از رنگ مولتی کالر باید با یکی از رنگ های روغنی، پلاستیکی و یا آکریلیک دیوار را زیر سازی کرد و همچنین پس از مدتی برای اینکه دوباره بخواهیم از رنگ های پلاستیکی و … استفاده کنیم.

به دلیل ناهمواری های موجود در رنگ مولتی کالر باید هزینه زیادی به جهت آماده سازی و یک دست کردن دیوار ها پرداخت کنیم.